sobota 1. novembra 2014

Animoterapia

Dlho som nevenovala pozornosť Lokal TV. Upútalo ma až video, ktoré mi poslal spolužiak. Bola to Sova zo sekcie 'Animoterapia' na Lokal TV.
Kreslená sova, ktorá objasňuje situáciu okolo mýtov o múdrych sovách. Ona totiž vôbec nie je múdra. Keď bola malá, padla na hlavu z hniezda (čo by sa v dnešnej dobe dalo povedať o nejednom z nás ľudí). Kvôli pádu získala ďalší komplex - zahnutý zobáčik, všetky sliepky, čajky a iné lietajúce stvory majú rovný zobák, len ona má zahnutý. Sova nechce žrať  hlodavce, uprednostnila by 'dortu' či 'rízek' a namiesto 'huu huu' by so saxofónom robila 'zvŕŕž zvŕŕž', len tí prírodovedci jej to nedovolia.
V lese si však veľmi nepomôže, lebo zvieratká za ňou chodia s prosbami o radu a každé 'húú húú' pokladajú za intelektuálny humor. Posledným klincom je, keď sova vyhlási, že trpí LMD. Chápete? LMD - Ľahká mentálna disfunkcia. Koniec. To som už ležala na klávesnici a slzy mi stekali po tvári - tak som sa smiala.



Ďalšie zvieratko z animoterapie je neurotická rybička v akvárku. Vypúlené oči a výhražné mávanie plutvičkou nemá chybu. Keď máš problém vytoč 4 bubliny a rybička to vyrieši. Zastala sa Kajnšmetke, zhejtovala adolescentov sediacich za facebookom, ktorí o správnej gramatike nemajú ani tušenia. Pipky rozprávajúce o tom, že mesiac nemá vplyv na príliv, zničila argumentom, že ak im to nepovedal Kollár, tak tomu neveria a celkove v pár minútach odsúdila tupé nemorálne slovenské spôsoby rovnakým štýlom, ale s nadhľadom - to šľachtí tvorcov.

Posledné, pre mňa zaujímavé zvieratko, je empatický komár. Situácia s vraždením komárov vo svete je natoľko vážna, že ju už nemôže dlhšie ignorovať. Celý týždeň nič iné nerobí, len chodí na pohreby. Vysvetľuje, že nie je bźźźź ako bźźźź. Bźźźź, nemusí znamenať, "ty hajzel chcem ti vysať krv", ale môže znamenať "poď sem, chcem sa s tebou objímať." Komári tiež majú city a chýba im láska, čo my ľudia očividne nechápeme. Ďalsím ľudským omylom je používanie repelentov. V márnej nádeji, že komára omráčime,  ho nafetujeme. Sfetovaný komár má haluze - viac sa bojí a chce sa túliť. Vidíte, aké závažné nedorozumenia vedú k vraždám tisícov komárov? Zamyslime sa. Na konci videa sa ide  náš rozcitlivený komár pritúliť k človeku. RIP Komárik.

 Prikladám linky k nasledovným animoterapiám na Lokal TV. Je to projekt, ktorý má vyslúžený obdiv, za humor a vykreslenie našich smiešnych a skostnatených názorov, foriem, ktoré strúhame a v ktorých presvedčení žijeme.

http://www.lokaltv.sk/animoterapia/11-sova

http://www.lokaltv.sk/animoterapia/rybicka-vs-kajnsmetke

http://www.lokaltv.sk/animoterapia-rybicka/516/3

http://www.lokaltv.sk/animoterapia-komar/565/3





1 komentár:

SLIDE1

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Flickr Images

Facebook

top navigation

Instagram

Vyhľadávať v tomto blogu

Popular Posts